Kuva-14

Kiinteistönvälitys Turku – Näin valitset tarpeisiisi parhaiten sopivan kiinteistönvälittäjän

Oma koti on meille jokaiselle rakas ja tärkeä paikka. Siksi siitä luopuminen voi olla vaikeaa. Lähes jokainen muuttaa kuitenkin elämässään vähintään kerran. Elämäntilanne saattaa muuttua, työt kutsua toisessa kaupungissa, perheenlisäys voi vaatia isompaa asuntoa tai samat lenkkipolut käyvät muuten vaan tylsiksi. Kun etsit rakkaalle kodillesi uutta omistajaa, on tärkeää valita kiinteistönvälittäjä oikein. Tässä TS-Asuntojen vinkit oikean kiinteistönvälittäjän valitsemiseen sinun tarpeisiisi.

1. Asunnon myynti yksin vs. kiinteistönvälittäjää hyödyntäen? 

Asunnon myynti on parhaimmillaan helppoa ja yksinkertaista. Myyntihinnasta sovitaan, ostaja ottaa yhteyttä ja saadaan ostotarjous. Sitten vaan nimet kauppakirjaan ja avaimet kouraan. Toisinaan asuntokauppa tuo harmaita hiuksia muutenkin kiireiseen arkeen, ehdinkö itse esitellä kotini, osaanko vastata kaikkiin kysymyksiin, ymmärränkö juridiset asiat, saanko hoidettua paperityöt kunnialla loppuun. Ja se suurin kysymys – mistä tiedän, olenko hinnoitellut asuntoni oikein? 

Jos valitset myydä asuntosi yksin, kannattaa aluksi perehtyä huolella kohdemarkkinaan. Millä hinnoilla naapurustosi asuntoja on myyty? Onko talosi paremmassa vai heikommassa kunnossa kuin keskivertoasunto alueellasi? Mitkä tekijät kodissasi voivat nostaa tai laskea hintaa? Onko odotettavissa isompia remontteja, joiden hinta tulisi laskea mukaan asunnon hintapyyntöön? 

Myös myynti-ilmoitusten laadinta, asiakirjojen hankinta ja asuntonäyttöjen järjestäminen vie aikaa ja vaatii perehtymistä. Asunnon myynti itse voi olla stressaavaa, vieraat ihmiset tulevat arvostelemaan kotiasi ja yhteydenotot ja tiedustelupuhelut tulevat kun olet töissä, kaupassa tai saunassa nauttimassa rauhallisesta illasta. 

Juuri yllämainittujen syiden takia suuri osa asunnon myyjistä valitsee asuntokauppojensa tueksi kiinteistönvälittäjän. Hyvä kiinteistönvälittäjä Turun seudulla tietää, miten asuntokaupat hoituu varmasti ja luotettavasti, parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Asunnon myynti kiinteistönvälittäjän avulla

Valitsemalla välittäjän säästyt usein suurelta vaivalta. Voit keskittyä tekemään sinulle itsellesi mieluisia asioita samalla, kun alan ammattilainen hoitaa myymisen ja paperityöt.Toki, jos nautit myynnistä ja paperitöistä ja sinulla on aikaa, voi asunnon myyminen itse olla sinulle sopiva ratkaisu. 

Kiinteistönvälittäjä tekee kuitenkin muutakin kuin julkaisee myynti-ilmoituksen ja järjestää asuntoesittelyjä. Markkinointi- ja myyntiprosessi vaatii paljon tekemistä, oikeat asiakirjat pitää hankkia, asunto tulee hinnoitella markkinaan sopivaksi ja ostajaehdokkaat tulee kontaktoida ajoissa. Hyvä kiinteistönvälittäjä hoitaa asuntokaupat niin, että myyjälle koituu mahdollisimman vähän päänvaivaa, ja asunto saadaan myytyä molempia osapuolia tyydyttävään hintaan.

2. Kokenut ja alueensa tunteva kiinteistönvälittäjä on usein paras ratkaisu

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kiinteistönvälittäjälle on kokemus ja aluetuntemus. Älä siis missään nimessä palkkaa helsinkiläistä välittäjää, jos etsit kiinteistönvälittäjää Turusta. Hyvä kiinteistönvälittäjä tuntee paikallisen asuntomarkkinan kuin omat taskunsa. Kiinteistönvälittäjä tietää mitä asuntoja on viime aikoina mennyt kaupaksi, millä myyntiajoilla ja millaisilla hinnoilla asuntoja on myyty. Hyvä välittäjä tuntee, onko asuntojen hinnat nousussa vai laskussa, ja tiedostaa, milloin on oikea aika pyytää vähän enemmän ja milloin taas alentaa hintaa kaupan varmistamiseksi. 

Kiinteistönvälittäjän tehtävä on elää ja hengittää asuntomarkkinoita – älä siis valitse asuntokauppoihisi aivan täyttä untuvikkoa. Kiinteistönvälitysalalle on helppo päästä, eikä kokemusta välityksen aloittamiseen vaadita paljoa. Alalla on siis paljon vaihtelua, joten kiinteistönvälittäjä kannattaa valita tarkkaan.

3. Suosi koulutettua kiinteistönvälittäjää

Kiinteistönvälittäjä on asuntomarkkinoiden ja myynnin ammattilainen. Osaamiseen vaikuttaa todella paljon alan työkokemuksen lisäksi myös koulutus. Tarkasta välittäjäkandidaattisi koulutustaso aina, ja suosi aina vähintään LKV-kiinteistönvälittäjiä, eli Keskuskauppakamarin kokeen läpäisemä laillistettu kiinteistönvälittäjä. 

Hyvä kiinteistönvälittäjä tietää myös lainsäädännöstä ja asuntokauppaan liittyvistä verotusasioista. Byrokratian tuntemus on varsinkin Suomessa tarpeen ja kiinteistönvälittäjän tärkein tehtävä on varmistaa, että asuntokaupat sujuvat sovitun mukaisesti ja ilman häiriöitä.

4. Varmista että välittäjälläsi on hyvät myyntitaidot

Kiinteistönvälittäjä on ensisijaisesti myyjä. Asunnon myynti opitaan tietenkin myyntityötä tekemällä, joten juuri tämän takia kannattaa useimmiten kallistua kokeneempien välittäjien puoleen joilla myyntikokemuksen lisäksi on myös elämänkokemusta ja siten pystyvät samaistumaan sinun tilanteesi. Nuoret kiinteistönvälittäjät saattavat olla melkoisia myyntitykkejä ja somevelhoja ja nuoruuden innokkuus ja periksiantamattomuus on kiinteistönvälitysalalla eduksi, mutta rauhallisempi ja kunnioittavampi ote myyntiin on etu sekin. Puhutaan isoista asioista ja hosumisesta voi jäädä huono maku suuhun niin myyjälle kuin ostajallekin. 

Valitse siis asunnon myyntikumppaniksesi kiinteistönvälittäjä, jossa on sekoitus nuoruuden intoa ja kokemuksen tuomaa varmuutta ja kärsivällisyyttä. Hyvä välittäjä tuntee onnistuneensa kun kaupan molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä ja valmiita aloittamaan uuden elämänvaiheen. 

Kaipaatko apua kiinteistönvälittäjän valinnassa? Ota yhteyttä meihin ja anna meidän auttaa sinua asuntokaupassasi. Meidän tuloksemme puhuvat puolestaan, ja voimme varmuudella sanoa kuuluvamme Turun seudun asiantuntevimpiin välittäjiin. 

Meillä on vuosien kokemus kiinteistönvälitysalalta, elämän eri vaiheet on myös käyty läpi. Dianalla on pitkä kokemus vaativista asiakaspalvelutehtävistä ja Jounin vahvasta osaamisesta rakennusalalta on erittäin iso hyöty niin myyjälle kuin ostajallekin.

Missiomme on tarjota toimeksiantajallemme paras, nopein ja kattavin kiinteistönvälityspalvelu.

Ota yhteyttä